Ohjeet

Mitä pitää tehdä ennen ajo-opetuksen aloittamista?

Vaatimukset ja hakemukset

Vaatimukset opettajalle

Opettajan oltava vähintään 25-vuotias ja B-kortin on täytynyt olla voimassa vähintään viisi vuotta. Soveltuvuusarviointi ja opetusluvan myöntö tehdään Traficomissa. Opettajalla ei saa olla liikaa liikennerikkomuksia.

Opettajalle myönnetään enintään 3 opetuslupaa kolmen vuoden aikana. Lähiomaisiin kohdistuvissa opetuslupien määrässä ei ole rajoituksia. Jos opetuslupa myönnetään kahdelle henkilölle, toinen on nimettävä vastuulliseksi opettajaksi.

Opetuslupahakemus

Varaa aika Ajovarmalle opetuslupahakemuksen jättämiseen. B-luokan ajokortin opiskelun ja harjoittelun voi aloittaa 2 vuotta ennen kuin oppilas täyttää 18 vuotta. Opetusta ei saa aloittaa ennen opetusluvan myöntämistä ja opetusluvalla voi opettaa vain nimettyä oppilasta. Ajo-opetuslupa myönnetään enintään kolmeksi vuodeksi.

Ajokorttilupahakemus

Varaa aika yhdessä opettajan kanssa Ajovarmalle ajokorttilupahakemuksen jättämiseen. Hakemuksen voi täyttää myös Traficomin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Ajokorttilupa vaaditaan ennen teoria- ja ajokokeen varaamista. Ajo-opetus voidaan aloittaa ennen saatua ajokorttilupaa. Huomaa että opetusluvan ja ajokokorttiluvan hakemiseen tarvitsee varata kaksi eri aikaa Ajovarmalle. Ota mukaan henkilöllisyystodistus tai voimassa oleva ajokortti, sekä kaksi passikuvaa.

Lomakkeet

Saat hakemuksissa tarvittavat lomakkeet Traficomin sivulta

Auton varustelu

Liikenteen perusteet EAS

Ajoharjoittelu ja tutkinto

Ajo-opetus

Riskientunnistamiskoulutus RTK

Kuljettajantutkinto: Teoria- ja ajokoe

Turvallisia kilometrejä